Arbetsmarknad@saks.gu.se

Om ALARM

Arbetsmarknadsmässan för studenter av stundeter

ALARM startade 2004 som en arbetsmarknadsmässa för apotekarstudenterna men har nu vuxit sig så stor att den i dagens läge representerar samtliga utbildningar på akademin. Mässan besöks av 1500 stycken studenter och antalet intresserade företag blir fler och fler. År 2019 var det runt 60 stycken företag som kom och för i år förbereder vi oss för fler. Den 21 Januari 2021 går den 17:e mässan av stapeln.

Mässan delas numera in i tre olika sektioner som riktar in sig på följande utbildningar inom SAKS.

Farmacisektionen: apotekare & receptarier.

Sjukvårdssektionen: arbetsterapeuter, audionomer, barnmorskor, biomedicinska analytiker, dietister, folkhälsovetare, fysioterapeuter, logopeder, läkare, röntgensjuksköterskor, sjukhusfysiker, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor med flera.

Tandvårdssektionen: tandläkare, tandhygienister och tandtekniker.

Mässan fungerar som en plattform där man får möjlighet att knyta kontakter med arbetslivet och framtida arbetsgivare samt blivande kollegor. Ett antal olika företag kommer till mässan och ställer ut och studenterna ges den unika möjligheten att prata med företagen på tu man hand samt ställa frågor. Det är på denna mässa som en stor andel av Sahlgrenska akademins studenter får många sina första sommarjobb inom sin profession.

 

Alarmvärd

Alarm behöver massvis med värdar som kan hjälpa till under mässdagen. Som alarmvärd är du en “allt-i-allo” för företagen, vilket kan innebära att packa upp goodiebags, hjälpa till att montera ihop montrar osv.

Varför ska jag vara ALARM-värd på mässan?

  • Unik chans att skapa en personlig kontakt med företagen, vilket gör att du sticker ut gentemot andra besökare på mässan.
  • Intyg från SAKS att sätta på CV:t att man varit Alarmvärd
  • Alarmvärdskvällar där det bjuds på mat osv.
  • Alarmvärds tröja
  • Gemensam tackmiddag med projektgruppen samt alla värdar efter mässan

Anmäl ditt intresse redan nu till:

vardansvarig@saks.gu.se