Arbetsmarknad@saks.gu.se

Tips och Råd

Arbetsmarknadsmässan för studenter av stundeter

Vad är ett Alarmbesök för dig? Gratispennor eller en möjlighet att inspireras och få svar på frågor om hur din yrkesframtid kan se ut? För att du ska få ut så mycket som möjligt av mässan kommer här lite tips!

Kom väl förberedd: Vad du vill få ut från dina möten med utställarna? Läs på om de utställare som intresserar dig och fundera ut viktiga frågor som du har till dem. Företagen vill också gärna veta vem du är och vad du har åstadkommit. Ta med dig ett CV! Med en genomtänkt presentation om dig själv och intressanta frågor om utställaren har du större chans att göra intryck och få svar på dina funderingar.

Våga fråga och marknadsför dig själv: Ställ frågor till utställarna, de är här för att få prata med dig. Med några konkreta frågor kan du lättare jämföra dem.

Vad finns det för möjlighet till sommarjobb, exjobb eller anställning? Varför ska jag gå med i ert fack? Hur ser ert företag på framtiden och vilka karriärmöjligheter finns hos er?

Berätta även vad du kan bidra med om du får arbeta hos dem!

Ta vara på möjligheterna: Utställare från flera olika inriktningar är här, du har stor chans att räta ut alla frågetecken du har om utbildning, olika organisationer och kommande yrkesliv. För dig som går sista terminen, ta chansen och sök kontaktsamtal!

Vid informationsdiskarna som finns vid entrén kan du få svar om du har några frågor. Det är även här du lämnar in den enkät vi delar ut för att vi ska kunna förbättra mässan till nästa år.